ENTREVISTA A JUAN CONDE
RESTAURANTE "A PEDRA”
Exterior do Restaurante "A Pedra" |
Por: Tania Otero Isorna
Hoxe imos entrevistar a Juan Conde, que
rexenta o Restaurante “A Pedra,” en Catoira.
Tal como se presenta na súa páxina web, é "o único restaurante que ten batea e barco beeiro".
Situado nun marco incomparable, onde o río Ulla entrega as súas augas ao Mar de Arousa, aquí pódese disfrutar dunhas estupendas vista sobre a ría.
Teñen fama as súas "pizzas" artesanais , feitas en forno de leña.
Pero a continuación, será o propio Juan Conde o que responda ás preguntas que a moitos de nós nos interesa coñecer.
Juan Conde e Tania diante dunha das famosas pizzas. |
- Como empezaches na hostalería?
- Empecei en Suiza con 18 anos, de
axudante de cociña.
- Cantos anos levas traballando en
restaurantes?
- Levo 34 anos.
- Xa rexentaras máis restaurantes
antes da Pedra?
- Si, en Suiza, durante 10 anos.
- En Suiza, cal era o prato máis
demandado?
- A pizza e o churrasco.
- E na "Pedra" cal e o prato que máis
piden os clientes?
- A "pizza" e o "pincho vikingo".
- Sobre cantos quilos de fariña e de carne
consumes?
- De fariña, ao mes, uns 1200 quilos e, de carne, no
fin de semán, sobre 200 quilos.
- Que días son os que hai máis
comensales?
- Os fins de semán, cunha media de 300
persoas, entre o mediodía e a noite.
- Que tipo de clientela é a que ven "A
Pedra"?
- Todo tipo, dende xóvenes , familias,
excursións, despedidas, comunións, ata alguna boda…
- Cantas horas traballas ó día?
- Unha media de 10 horas.
- É de supoñer que con tanto traballo necesitarás moitos empregados; cantos empregados tes?
- Uns 10 contando, cos extras.
- Se puideses elexir, volverías a
traballar na restauración?
- Si, gústame moito relacionarme ca
xente e organizar o necesario para o día a día do restaurante.
Juan Conde elaborando as "pizzas". |
- Si, é verdade; o boca a boca funciona
moi ben e veñen clientes de moi distintos sitios a probar a "pizza". A gran maioría marchan encantados e voltan outro día con máis
amigos.
- Moitas gracias e que teñas un bo día.
Pódovos asegurar que as pizzas da Pedra están boísimas!!!
Gustoume e chamoume moito a atención a xente que vai só nun finde semana
ResponderEliminar