Buscar neste blog

26/11/16

AS NOSAS XENTES


ENTREVISTA AOS RESPONSABLES 

DA TABERNA VIKINGA



Os donos da "Taberna Vikinga" eran Carmen e Antonio aínda que Carmiña, a súa filla, contestou a maioría das preguntas xa que ela, xunto cos seus irmáns e irmás son os novos donos do local.
A Taberna leva aberta xa 44 anos.
Con estes antecedentes imos saber algo máis sobre este restaurante que lle gusta tanto á maior parte da xente de Catoira; aínda que tamén coñeceremos algo máis sobre a vida dos seus anteriores donos.

Por Belén Rey Correa e Naroa Correa Bouzón


Comezamos esta entrevista preguntando a Carmen.

En que datas nacestes?

-Eu, Carmen, o 8 de febreiro de 1943; Carmen, a miña filla, o  14 de novembro de 1979; e Antonio (Tucho), o 9 de abril de 1941.  

Carmen, a que te dedicahes antes de abrir o bar?

-Antonio e mais eu emigramos a Australia, onde el traballaba na construción e tamén nun hotel, mentres que eu  tamén traballei durante un tempo ata que naceu o noso primeiro fillo,Carlos, e regresamos outra vez para Catoira.

En que ano se fundóu o bar?

-Fundouse en febreiro do ano 1972.

Como se iniciou este proxecto?

-Eran un grupo de amigos que querían montar unha especie de sociedade para facer reunións, entre outras cousas e, como non se levou acabo o proxecto, Antonio e outro señor de Catoira quixeron montar o seu propio bar.

 Por que un bar e non outro negocio?

-Aproveitamos que Antonio e mais eu  tiñamos un pouco de habilidade no traballo da hostelería, xa que na nosa etapa de emigración en Australia traballaramos en hoteis.

 Por que se elixiu ese nome para este local?

-Porque xa era o nome que ía ter o proxecto inicial.

 Pasou algún personaxe importante por aquí?

-Pasaron varios; do panorama nacional destacamos a Manuel Dios (actor da serie “Cuéntame”) e Miguel Ángel Silvestre (naquel momento actor principal da serie “Sin tetas no hay paraíso”).
E como personaxes galegos,  xogadores do Celta coma Sergio Álvarez, Borja Oubiña, e outros da plantilla; Luis Zahera,“Petróleo”, da serie “Mareas vivas”; Os Tonechos; Nucha e Mucha  e Roi e Nando Casal entre outros.
Tamén hai que destacar no panorama internacional a Pablo Milanés , cantautor cubano.

Segue vindo  a mesma clientela?

-Xa que o bar leva 44 anos aberto e que por el pasaron varias xeracións, poderiase dicir que agora veñen os fillos dos principais clientes.

(Agora diriximos as nosas preguntas á súa filla, Carmen).

 Pensastes nalgún momento pechar ou alugar o local por falta de persoal ou clientela?

-Non. Só se valorou cando a Antonio e a Carmen lles chegaba a hora de xubilarse. Pero collemos  o relevo os seus fillos.

Cantas reformas sufriu a Vikinga ao longo deste tempo? Tedes pensado facer algunha máis?

-Pois xa que empezou sendo unha pequena taberna, a primeira reforma foi ampliar o que hoxe en día é o comedor; a segunda foi a ampliación do que é a cociña, a adega e a estrutura que está feita dun hotel. Gustaríanos rematar as reformas do hotel para poñelo a funcionar.

Cal é a especialidade da casa?

-Os pinchos morunos aínda que, ao longo do tempo tamén poderiamos considerar que os chipiróns encebolados e a croca tamén son especialidades.

Para darlle publicidade ao negocio que preferides,
unha boa crítica nun xornal ou o boca a boca da xente?

-O boca a boca da xente sen ningunha dúbida, aínda que unha boa crítica no xornal tamén é un bo recoñecemen-
to.

Recibistes algunha  queixa da comida por parte dalgún cliente? E felicitacións?


-Por suposto, xa que a comida non sempre está ao gusto de todos; falamos de salgado ou soso, máis feito ou menos feito …Tamén recibimos felicitacións, e un recoñecemento anónimo na Guía Michelin.




 GUÍA MICHELÍN


PÁXINA DA GUIA


COMENTARIO NO XORNAL
 "LA VOZ DE GALICIA"

Na actualidade, canta xente traballa no local? Son todos
da familia?

-Actualmente traballan 6 persoas , son todos da familia menos dous.

A taberna foi sempre un local de comidas ou antes só serviades viños e tapas?

-Creouse sendo unha taberna de viños e tapas e, co paso do tempo, ampliouse a restaurante.


E ata aquí a entrevista. Grazas por prestarnos o voso tempo un sábado á tarde e por contestar sen problema a todas as nosas preguntas.

DESEXÁMOS QUE NO FUTURO VOS VAIA TAN BEN COMO AGORA!!




LUNES, 26 DE JULIO DE 2010







CADRO QUE REPRESENTA UN DRAKKAR
Publicado por 

Catoira y su Taberna Vikinga: El buen hacer en la fritura.


Es bien conocido que la fritura del pescado menudo y otros es una preparación habitual en Andalucía principalmente, si bien también se puede encontrar en bares y restaurantes del resto del País, aunque es difícil que lleguen a alcanzar el punto, el sabor, y la calidad que ofrecen los locales andaluces. En Galicia son poco habituales los locales que dominen el arte de la fritura, bien por la baja calidad del aceite que se usa para ella, bien porque no llegan o se pasan del punto de fritura, bien porque viene encharcada en aceite, etc.

En Catoira, Ayuntamiento cercano a Vilagarcía de Arosa (Pontevedra), frente a la Casa do Concello esta ubicada la Taberna Vikinga, pequeño y modesto local, pero muy agradable en el que ofrecen una fritura excepcional, de las que destacamos de manera muy especial las xoubas de la ría, fritas enteras, crujiente la piel, jugoso el interior y seco el pescado. También a destacar los choquitos fritos con cebolla, de buen tamaño y mejor sabor, gracias al justo punto de fritura que se les ha dado. Se puede continuar la faena con un pincho moruno bien adobado y con el tiempo justo de plancha, que acompañado todo ello por los auténticos pimientos de Padrón y un buen vino tinto hacen un picoteo digno del mas noble y exigente de los paladares, que se puede rematar con un buen trozo de la sabrosa tarta de queso que elaboran en la casa. En resumen: estamos de nuevo ante una propuesta en la que prima sobre todo la calidad de un producto de la zona de excelente calidad, elaborado por manos expertas y cuidadosas sobre todo para la fritura.



CARME, A FILLA DOS FUNDADORES, XUNTO CON BELÉN E NAROA


8 comentarios:

  1. Moi ben. Traballo de investigacion dunha taberna pequena, pero moi coñecida dentro e fora de Catoira

    ResponderEliminar
  2. Pareceume moi interesante e gustoume moito!!

    ResponderEliminar
  3. Muy buena e interesante entrevista. Reconos conocemos que despertó en mi un gran interés en conocerla. Pienso cumplir este deseo acompañada de los míos para.de gustar tan ricos platos propios de nuestra tierra.

    ResponderEliminar
  4. Que boa pinta ten todo seguro que irei cando estea por esos lares

    ResponderEliminar
  5. En horabuena Belén.. Qué bien entrevistas, muy interesante la istoria de esa taberna que tantos años tiene

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. La entrevista también fue hecha por Naroa; las dos lo hicieron muy bien.

      Eliminar
  6. Naroa, alégrome moito de que sexas seguidora deste blog que fixemos con tanta ilusión.
    Bicos mil

    ResponderEliminar